Ünlü yönetmen robot eliyle sağlığına kavuştu

Uluslararası markalara çektiği filmlerle adından söz ettiren reklam filmleri yönetmeni Burak Kolcu, böbreğini saran 5 santimlik tümörden robotik cerrahi ameliyatı ile kurtuldu. Hâlen ekranlarda gösterilmekte olan çok sayıda reklam filminde Ajda Pekkan, Hande Erçel, Burcu Biricik ve Arzum Onan gibi ünlülerle çalışan Kolcu, uzun zamandan bu yana sırt ağrılarından şikâyet ediyordu. Sağ böbreğine vuran ağrıyı başlangıçta önemsemeyen ve yoğun çalışma temposunun yol açtığı kas ağrısı olarak yorumlayan ünlü yönetmen, şikâyetleri dayanılmaz duruma gelince hastaneye başvurdu. Yapılan tomografi görüntülemesinde sağ böbreğinin üzerinde 5 santim büyüklüğünde bir tümör tespit edildi. Kitlenin çapı ve yerleşim yeri sebebiyle böbreği almadan tümörü temizlemek mümkün görünmüyordu.

Hayatını kamera arkasında geçiren yönetmenin imdadına yine kamera yetişti. Ameliyat için Koç Üniversitesi Hastanesi Üroloji Bölümü Prof. Dr. Erdem Canda’ya başvuran Kolcu’ya robotik cerrahi yapılmasına karar verildi. Prof. Dr. Canda ve ekibinin gerçekleştirdiği 3 saatlik bir operasyon sonucunda böbrekte yerleşmiş olan büyük boyuttaki kitle, geride tümör kalıntıları bırakmadan çıkarıldı ve böbreğin sağlam kalan kısmı kurtarıldı. Aynı gün ayağa kalkan Kolcu 3 gün içinde taburcu edildi.

Robotik cerrahinin böbrek, prostat ve mesane kanseri ameliyatlarında başarıyı artırdığını söyleyen Prof. Dr. Canda “Burak Kolcu’nun böbreği üzerindeki tümörü de organı koruyarak robotik cerrahinin avantajları sayesinde temizleyebildik. Robotik cerrahide 1 santimden küçük deliklerden karın içine giren robotun kolları, yüksek manevra kabiliyeti ile cerrahın elinin girmesinin zor olduğu alanlara çok daha kolay ulaşabiliyor. Lensinin üç boyutlu büyüterek görüntü sağlaması sayesinde gözle görülmesi zor olan yapıları daha iyi görebiliyor. Böylece üst düzeyde işçilik yaparak, çıkarılması zor olan kitleleri vücutta kanser bırakmadan robotik cerrahi ile çıkarabiliyoruz” dedi.
Şanlıurfa’da robotik cerrahi toplantısı Şanlıurfa’da robotik cerrahi toplantısı Teknik direktör ameliyatın ardından taburcu oldu Teknik direktör ameliyatın ardından taburcu oldu Türk doktordan dünyada bir ilk Türk doktordan dünyada bir ilk Kendi bağırsağından mesane yapıldı Kendi bağırsağından mesane yapıldı Robotik operasyonla 20 yaşında hayata döndü Robotik operasyonla 20 yaşında hayata döndü Mesane kanserine yakalanan adama müthiş operasyon! 20 santimlik ince bağırsaktan mesane yapıldı. Mesane kanserine yakalanan adama müthiş operasyon! 20 santimlik ince bağırsaktan mesane yapıldı. Prof.Canda, İstanbul Koç Üniversitesi Hastanesinde çalışmaya başlamıştır (Temmuz 2018) Prof.Canda, İstanbul Koç Üniversitesi Hastanesinde çalışmaya başlamıştır (Temmuz 2018) Prof.Canda, Mayıs 2018 istatistiklerine göre >500 sayıda robotik üroloji ameliyatı gerçekleştirmiştir Prof.Canda, Mayıs 2018 istatistiklerine göre >500 sayıda robotik üroloji ameliyatı gerçekleştirmiştir Due to January 2018 statistics, Prof. Canda has an experience & exposure of almost 800 robotic urology cases. Due to January 2018 statistics, Prof. Canda has an experience & exposure of almost 800 robotic urology cases. Prof. Dr. A. Erdem Canda Da Vinci Robotu Ameliyatı Prof. Dr. A. Erdem Canda Da Vinci Robotu Ameliyatı Prof. Dr. A. Erdem Canda Da Vinci Robotu Ameliyatı Prof. Dr. A. Erdem Canda Da Vinci Robotu Ameliyatı Prof. Dr. A. Erdem Canda Da Vinci Robotu Ameliyatı Prof. Dr. A. Erdem Canda Da Vinci Robotu Ameliyatı Prof. Dr. Erdem Canda Robotik Ürolojiye Şuabt 2009 Prof. Dr. Erdem Canda Robotik Ürolojiye Şuabt 2009 'd aBaşlamıştır European Urology Forum Award (2017) European Urology Forum Award (2017) Dr.Canda Dr.Canda'ya Avrupa Robotik Üroloji Kongresinde ödül (2017) Avrupa Robotik Üroloji Kongresi ERUS (2014) Avrupa Robotik Üroloji Kongresi ERUS (2014) Dr.Canda Dr.Canda'nın 2012 Kanada ziyareti raporu Dr.Canda Dr.Canda'ya Kanada Uroloji Kongresin'de plaket verilmesi ve sunumu (Haziran 2012, Banff) Dr.Canda Dr.Canda'nın editörlüğünü yaptığı uluslararası Mesane Kanseri kitabı (İngilizce) yayımlanmıştır (2012). Robotla mesane kanseri ameliyatlarımıza ait daha geniş serimizin sonuçları British Journal of Urology International Robotla mesane kanseri ameliyatlarımıza ait daha geniş serimizin sonuçları British Journal of Urology International'de yayınlanmıştır-2012 Ekibimiz robotla 2 farklı ameliyatın yapılabildiğini göstermiştir: Prostat kanseri ve safra kesesi ameliyatları-2011 Ekibimiz robotla 2 farklı ameliyatın yapılabildiğini göstermiştir: Prostat kanseri ve safra kesesi ameliyatları-2011 Dr.Canda Dr.Canda'nın Japonya'daki konuşması Robotic partial nephrectomy course @ ORSI Academy in Belgium, 31.May-2.June.2018 Robotic partial nephrectomy course @ ORSI Academy in Belgium, 31.May-2.June.2018